Luontokohteet

Sahrajärven kylä on keskimäärin yli 200 metriä merenpinnan yläpuolella ja siellä sijaitsee eteläisen ja keskisen Suomen korkein kohta Kiiskilänmäki (268 m) ja korkeimmalla oleva vesistö (Niemilampi, 243 metriä meren pinnasta). Sahrajärven kylän pinta-alasta suurin osa on erämaata. Kylä sijaitsee vedenjakajaseudulla ja sieltä saa alkunsa Keski-Suomen pisin joki Pengerjoki.

Luonto tarjoaa erinomaiset puitteet erilaisille luontoon liittyville harrastuksille: marjastukselle, metsästykselle, kalastukselle ja retkeilylle.

Kulhanvuori

Valtakunnallisesti merkittävä retkeily- ja virkistysalue. Vanhojen metsien suojelualue. Vaellusreittinä Syväojan polku. Läheisyydessä myös Pirttipuron mylly. Erittäin monipuolinen luontokokonaisuus. Alueella on tulentekomahdollisuus ja 3 km luontopolku.

Joensuonkangas

Tutustumiskohde alkuperäiseen suomalaiseen luontoon. Rauhoitettu aarnialue, jossa kasaa satoja vuosia vanhoja aihkimäntyjä. Alue on tärkeä muistomerkki Multian menneisyydestä.

Alueella kiertää noin 3 km mittainen luontopolku, jonka varrelle on merkitty muutamia luonnon erikoisuuksia. Ei tulentekomahdollisuutta.

Lampuodinsuo

Valtakunnallisesti merkittävä suoalue. Valtakunnalliseen soidensuojeluohjelmaan kuuluva suo on monien rämetyyppien muodostama keidassuo. Suo sijaitsee Keski-Suomen soista korkeimmalla (234 m). Lampuodinsuo yhdistettynä Lauttajärveen, Kangasjärvenkankaisiin ja Kulhanvuoren alueeseen sopii erinomaisesti suhteellisen vaativaan eräretkeilyyn.

Lauttajärvi

Kaunis karu erämaajärvi Keski-Suomen suurimmalla asumattomalla alueella. Lauttajärvellä tapaa muutamia sisävesillä harvinaisia lintulajeja. Sopii erävaelluskohteeksi sille joka etsii todellista erämaan tuntua.

Kiiskilänmäki / näkötorni

Eteläisen ja keskisen Suomen korkein kohta (268,8 m meren pinnan yläpuolella). Näkötornista avautuu kauniit näköalat. Laavu ja luontopolku Lauttajärvelle. Suosittu retkeilykohde.

Karhunahas

Jyrkkien kalliojyrkänteiden eristämä jokisuvanto. Alueesta Multiaan kuuluu ainoastaan joen yläosa putouksineen. Tulentekomahdollisuus, luontopolku ja laavu. Opastua Multia – Petäjävesi tieltä. Hyvä perheretkeilykohde.