Luontokohteet

Hirvonsuo

Opetustarkoitukseen soveltuva lintusuo. Luonnontilainen lyhytkortinen neva, jossa pesivät tavallisimmat suolintulajit. Ei tulentekopaikkaa.

Hangaslahti

Virkistyskäyttöön sovelias. Sinervän eteläpään jylhiä kalliorantoja. Rannoilla monipuolista kasvistoa. Alueen läpi kulkee ns. Runoilijan polku, jonka lähtöpaikka on n. 1 km Multian kirkolta Keuruun suuntaan. Reitti merkitty sinisin maalimerkein ja Runoilijan polku opastein.

Isojärven ulkoilu- ja ratsastusreitti

Kokonaispituus on 18 km. Reitin voi kulkea myös osissa. Esimerkiksi Isojärven ympäri matkaa tulee noin 7 km. Lähtöpaikaksi voi valita esimerkiksi Isojärven Nuorisoseuran talon. Seurantalon pihassa on WC, laavu ja puomi hevoselle. Toinen mahdollinen lähtöpaikka on Haravakallion tienhaara, joka on karttaan merkitty P:llä. Tienhaarassa on myös laavu (merkki puuttuu kartasta). Reitti on merkitty keltaisin merkein, joissa on siniset nuolet. Myös puihin on maalattu keltaisia merkkejä. Ratsastajat HUOM. Haravakallion tienhaaran ja Raatemajan välillä on ajettu karkeaa soraa.

Päijänteenmäki

Luontoretkeilijälle. Päijänteen harjualue suonotkoineen antaa hyvän elinympäristön useille eläimille, mäen juurella on suuri Jukolähde. Soveltuu hyvin tutustumispaikaksi Runoilijan polun kulkijoille. Ei tulentekopaikkaa. Merkitty Runoilijanpolku kulkee alueen lähellä.

Kukelinkyökki

Poikkeamispaikka Runoilijan polun vaeltajalle. Pieni luola Päijänteenmäen läheisyydessä. Muistitietojen mukaan luolassa eleli taposta paossa oleva Kukeli -niminen mies. Miehen äiti toi pojalleen ruokaa ”Kukelinkyökkiin”. Ei tulentekopaikkaa.

Keski-Suomen maakuntaura

Kylämme kautta kulkevan maakuntauran varrella sijaitsee Einari Vuorelan synnyinkoti. Multialta Vuorelaan on merkitty ”Runoilijan polku”. Vuorelasta vastaa nykyään Einari Vuorelan seura, joka järjestää kevätkesäisin ohjatun patikoinnin runoilijan polkua Vuorelaan. Sopiva kulttuurimatkailijan kohde, joka on myös kaunis maisemiltaan.

Pengerjoen tuhkapakat

(Multapakat). Retkeily- ja virkistyskäyttöön soveltuva alue. Edustava joki- ja harjualue. Alueella pesii mm. saukko. Tuhkapakka nimitys on tullut siitä, että joki on syöpynyt pehmeään hiesukankaaseen useita metrejä syvälle. Pengerjoki on ollut aikoinaan tärkeä uittoväylä Multialla. Petäjävesi järjestää vieläkin vuosittain keväällä tukkilaistapahtuman Pengerjoen kylän kohdalla. Ei järjestettyä tulentekopaikkaa.

Lopakankangas

Virkistys- ja retkeilykäyttöön sovelias alue. Edustava harjualue Pengerjoen ja Vekurinjoen rantamilla. Ei tulentekopaikkaa.

Raatelampi

Suokasvistoon tutustujille. Pieni luonnontilainen suolampi. Lammen runsasvetisillä soilla kasvaa runsaasti karpaloa ja mm. myrkkykeiso, raate ja mutasara. Ei tulentekopaikkaa. Suolle ei opasteita.

Urrilanmäki

Korkeus 225 metriä